Overslaan naar content

Gevorderd en Zelfstandig Assistent Accountant Samenstelpraktijk

 • Hoorn, Noord-Holland, Nederland
€ 2.710 - € 4.979 per maandAccountancy

Functieomschrijving

Kaap Hoorn Accountancy zoekt een gevorderd én zelfstandig assistent accountant om ons team van de samenstelpraktijk te versterken. Ben jij op zoek naar een aantrekkelijke functie met doorgroeimogelijkheden en wil je graag betrokken zijn bij diverse MKB-bedrijven en internationale ondernemingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je bij ons doen?

Je krijgt een kijkje achter de schermen bij het midden- en kleinbedrijf en houd je je bezig met het analyseren van financiële gegevens bij klanten. Samen met de klant spar je over de problematiek waarmee hij te maken krijgt op administratief gebied. Vanaf dag één werk je rechtstreeks voor klanten, krijg je verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Teamleden zullen je helpen met je carrièreplanning, doorgroeimogelijkheden en helpen om je vaktechnisch te blijven verbeteren.


Zelfstandig of Gevorderd Assistent?

De werkzaamheden van de Zelfstandig Assistent richten zich voornamelijk op het verzorgen van samenstelwerkzaamheden van uitvoerende en adviserende aard, het opstellen van tussentijdse rapportages en het opstellen van aangiften VpB. De Zelfstandig Assistent draagt, samen met de Manager Accountancy, zorg voor de interne praktijkontwikkeling. Deze rol is zeer geschikt als doorgroeifunctie, dus als jij je bij ons wil blijven ontwikkelen dan juichen wij dit toe. Heb jij deze ambitie (tijdelijk) niet (meer)? Dan is dat voor deze rol ook goed.


De werkzaamheden van de Gevorderd Assistent richten zich voornamelijk op het verzorgen van samenstelwerkzaamheden (inclusief administratieve dienstverlening) en het opstellen of controleren van aangiften OB en VpB. De werkzaamheden zijn voornamelijk uitvoerend van aard. Let op: Het betreft een doorgroeifunctie, dus in deze rol is het belangrijk dat jij je bij ons wil blijven door ontwikkelen!

Als gevorderd en zelfstandig assistent accountant werk je direct onder de manager accountancy. Je hebt affiniteit met automatisering en bent geïnteresseerd in nieuwe ICT-ontwikkelingen en toepassingen. Ook de begeleiding en ondersteuning van beginnende assistenten en/of administratief medewerkers valt onder deze functie.

Het betreft een doorgroeifunctie, dus het is belangrijk dat jij je bij ons wil blijven ontwikkelen!


Wat is jouw profiel?

Jij bent op zoek naar een afwisselende baan en het is de hoogste tijd om jouw theoretische kennis in de praktijk te brengen, relaties op te bouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s te halen. Je bent klaar voor een uitdaging en vindt het leuk om in het diepe gegooid te worden. Jij:

 • hebt een afgeronde hbo Accountancy of BE opleiding, SPD (bij voorkeur studerend voor AA- praktijkopleiding);
 • bent studerend voor hbo Accountancy / SPD, beide in ver gevorderd stadium;
 • hebt de ambitie en het doorzettingsvermogen om verder te komen in het vak;
 • bent accuraat, stressbestendigheid, ambitieus en hebt een service- en cliëntgerichte instelling;
 • hebt affiniteit met automatisering;
 • kan goed in een team samenwerken, maar werkt ook prima zelfstandig;
 • bent in staat tot het adequaat managen van je eigen planning;
 • hebt enkele jaren ervaring bij een accountantskantoor;
 • ervaring met de software van Unit4 is een pré;
 • vindt het belangrijk om in een gezellig en informeel team samen te werken.

Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en bent in staat je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken. Naast een cliëntgerichte en flexibele instelling beschik je ook over een gezonde dosis ambitie. Ben jij de persoon die wij zoeken?


Wie zijn wij?

Kaap Hoorn is een belastingadvies- en accountantskantoor met ruim 20 professionals. Hiermee wordt een compleet pakket van dienstverlening geboden op het gebied van administratie, accountancy, belastingadvies en fiscale aangiften, alsmede de (vrijwillige en wettelijke) controle van jaarrekeningen.

De kracht van onze dienstverlening is dat wij enerzijds de kwaliteit leveren die mag worden verwacht van een kantoor dat aangesloten is bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en de Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten (SRA). Anderzijds streven wij in onze dienstverlening naar een duidelijke, heldere en open relatie met onze opdrachtgevers. Wij onderscheiden ons door een praktische en informele manier van werken. Dit uit zich onder meer in heldere en begrijpelijk geschreven (belasting)adviezen, waarbij de praktische uitvoerbaarheid van het advies voorop staat. Wij richten ons met name op ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.


Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Kaap Hoorn bied je een inspirerende werkomgeving met een open bedrijfscultuur en veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Op kantoor lunchen we met z’n allen in de kantine en de wekelijkse borrel vindt vaak plaats op het dakterras. Daarnaast ontmoet je regelmatig je collega’s tijdens informele activiteiten, zowel op kantoor als daarbuiten.


Ben je naar aanleiding van bovenstaande enthousiast geworden en kom je graag een onder het genot van een kopje koffie jouw ambities bespreken? Bij ons ben je van harte welkom!

We hopen je snel te ontmoeten,

team Kaap Hoorn

#kaapjeplek

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vereisten

Je bent jezelf, werkt graag in teamverband en je hebt de ambitie en het doorzettingsvermogen om verder te komen in het vak!

Op locatie
 • Hoorn, Noord-Holland, Nederland
€ 2.710 - € 4.979 per maand
Accountancy

of

Op locatie
 • Hoorn, Noord-Holland, Nederland
€ 2.710 - € 4.979 per maand
Accountancy

Hey finance professional, mogen we bij jou solliciteren?

Ja, je leest het goed. We draaien het om. We staan te springen om bij jou te solliciteren. Online. Lekker makkelijk en het kost je niet meer dan drie minuten. Daarna kijken we verder of we een potentiële match zijn.