Overslaan naar content

"De mogelijkheid om de dagelijkse files op de A7 te vermijden sprak mij aan."

Ronald Schipper Manager Accountancy bij Kaap Hoorn

Laura van Putten

Ronald werkt inmiddels al 6,5 jaar bij Kaap Hoorn Accountants in Hoorn. Na ervaring bij een Big4 kantoor en een middelgroot kantoor, vond hij bij Kaap Hoorn zijn ideale werkplek. Hier geniet hij van een informele sfeer en een goede werk-privébalans. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees verder en ontdek hoe Ronald zijn plek kaapte en waarom Kaap Hoorn goed bij hem past.

Wat doe je precies bij Kaap Hoorn? 

Ik werk op de samenstelafdeling als een van de eindverantwoordelijke accountants. Mijn werkzaamheden zijn divers, variërend van het begeleiden van klanten bij de jaarrekening tot het ondersteunen bij complexe advieswerkzaamheden zoals herstructureringen, overnames en verkooptrajecten. Hierbij werk ik nauw samen met de fiscaal adviseurs om onze klanten zo goed mogelijk te helpen.

Wat deed je voordat je bij Kaap Hoorn aan de slag ging?

Voordat ik bij Kaap Hoorn begon, werkte ik in de accountancy bij een Big4 kantoor in de regio Alkmaar en later bij een middelgroot accountantskantoor in de regio Zaanstreek/Purmerend. Bij het Big4 kantoor in de regio Alkmaar had ik te maken met een andere mentaliteit die niet echt bij mij paste.

Waarom ben je bij Kaap Hoorn gaan werken?

Mijn vrouw kwam via Facebook een oproep tegen van een kantoor bij ons in de buurt dat we nog niet kenden. Ondanks dat ik in West-Friesland woonde, werkte ik vaak buiten deze regio. De informele en open oproep sprak mij aan, evenals de mogelijkheid om de dagelijkse files op de A7 te vermijden. Na een etentje en een goed gesprek besloot ik de overstap te maken naar Kaap Hoorn.

Hoe helpt Kaap Hoorn je bij je verdere ontwikkeling?

Kaap Hoorn heeft me gesteund in mijn opleiding tot Register Belastingadviseur. Ze hebben de opleiding gefinancierd en gaven me de ruimte om te studeren, bijvoorbeeld door op de donderdagen eerder te vertrekken voor mijn avondstudie. De directie ziet de waarde van verdere opleiding en heeft me hierin altijd aangemoedigd.

Wil jij ook een functie bij Kaap Hoorn naar je toe trekken?

Ben jij ook toe aan een mooi nieuw uitzicht, met volop opklimmogelijkheden? Dan horen wij graag van je.

Staat er geen passende functie tussen? Gooi een hengeltje uit, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Mail je cv naar info@kaaphoorn.net. Bellen mag natuurlijk ook: 0229 799 800. Tot snel!

Hoe heeft de overstap naar een kantoor dichter bij huis je werk-privébalans beïnvloed?

De overstap naar een kantoor dichter bij huis heeft mijn werk-privébalans aanzienlijk verbeterd. Ik werk nu vaak op donderdag thuis, wat me de mogelijkheid geeft om mijn dochter van school te halen. De dagelijkse files zijn verleden tijd en ik kan nu meer tijd doorbrengen met mijn gezin.

Wat maakt Kaap Hoorn voor jou een fijne plek om te werken?

De sfeer bij Kaap Hoorn is informeel en gezellig, maar er wordt ook serieus en hard gewerkt met een muziekje op de achtergrond. Tijdens de pauzes is het gezellig en zitten we met de collega's van de verschillende afdelingen bij elkaar. Er is een goede balans tussen werk en ontspanning, en de toegankelijkheid van de directie zorgt voor een open communicatie. De directie neemt het voortouw, zeker in drukke periodes, en stuurt bij waar nodig. Complimenten en waardering zijn hier gemeend en motiveren me om mijn beste werk te leveren. Bovendien wordt er veel vrijheid gegeven voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Teambuilding in Ameland

Krijg hier een indruk van ons meest recente bedrijfsuitje. Eén team, één taak. Benieuwd naar je potentiële nieuwe collega's?

Wat geeft je de meeste energie in je werk?

Het overbrengen van kennis aan collega's en het samen afronden van een opdracht geeft me veel energie. Ook de waardering van klanten is belangrijk voor me. Ik ben trots op wat we bereiken en kijk altijd uit naar nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen.

Wat zijn je hobby’s buiten werk?

Mijn hobby’s zijn mijn vrouw en mijn twee kinderen. Ik geniet van de activiteiten met hen, maar ook van een koud biertje op een zonnig terras. Het is belangrijk voor me om tijd door te brengen met mijn gezin.

Geen vacature voor jou? 

Ben jij enthousiast over de Kaap, maar zie je op dit moment geen passende vacature staan? Of weet je  nog niet helemaal zeker wat je wilt? Maakt niks uit. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team  willen versterken. En we vinden je karakter belangrijker dan je werkervaring. Kom daarom gewoon eens  gezellig langs om kennis te maken. Daarvoor hoef je niet gelijk op een functie te solliciteren of je cv te  sturen.

Stuur ons een bericht: info@kaaphoorn.net