Overslaan naar content

"Ik wist in het begin net aan wat debet en credit was en sinds begin 2024 sta ik ingeschreven in het accountantsregister als RA."

Laura van Putten Junior manager bij Kaap Hoorn

Laura van Putten

Bij Kaap Hoorn geloven we in het potentieel van onze mensen. Laura begon in 2017 zonder ervaring in de financiële wereld, maar met een passie voor cijfers. Dankzij onze begeleiding en steun groeide ze van een beginner tot registeraccountant (RA) en junior manager op onze Audit afdeling. We hebben Laura wat vragen gesteld. Lees hier haar verhaal.

Wat doe je precies bij Kaap Hoorn? 

Ik ben junior manager op de Audit (controle) afdeling. Wij houden ons bezig met wettelijke en niet-wettelijke controles van jaarrekeningen. Als junior manager werk ik direct onder de eindverantwoordelijke accountant op de opdracht, waarbij ik veel contact heb met de klant om af te stemmen welke documentatie wij verwachten. Ik stuur het team aan en controleer de ingewikkeldere posten in de jaarrekening. Daarnaast help ik minder ervaren collega’s met hun vragen en begeleid ik hen om steeds beter te worden. Ik ben ook al een paar keer stagebegeleider geweest.

Hoe heb jij je plek gekaapt?

Ik heb in de zomer van 2017 een open sollicitatie gestuurd, want voor mijn functie stond er destijds geen vacature online. Ik wist net aan wat debet en credit was, had nog helemaal geen ervaring in de accountancy en vroeg me af of Kaap Hoorn misschien een plek had in het team. Ik werd heel snel uitgenodigd voor een gesprek, daarna volgde nog een tweede gesprek en kreeg ik al vrij snel te horen dat ik mocht komen.

Wat deed je voordat je bij Kaap Hoorn aan de slag ging?

Ik heb de HBO-opleiding commerciële economie voor toekomstige ondernemers gedaan en ben daarna werkzaam geweest als marketingmanager en directieassistent bij een grote landelijke keten in toilethygiëne. Vervolgens werkte ik een aantal jaar in een badkamerwinkel, waar ik onder andere de social media, een deel van de administratie en de verkoop van badkamers inclusief het maken van 3D-tekeningen verzorgde. Het hele 'marketing en verkoop gebeuren' sprak mij niet aan, maar het werken met cijfers wel. Daarom ben ik gaan oriënteren op de mogelijkheden hierin.

Hoe verliep jouw werk-leertraject in deze financiële branche?

Al vanaf de eerste werkdag werd ik behandeld als een volwaardig lid van het team en mocht ik direct mee naar de klant. Tijdens de jaren dat ik hier werk is mij continu al het vertrouwen gegeven om door te groeien, steeds moeilijkere posten op te pakken en steeds meer te mogen. Na 3 jaar werken en verslagen schrijven, mocht ik het slotexamen aanvragen. Na het behalen van het slotexamen mag je je inschrijven als RA. Het is best pittig, maar zolang je alle colleges serieus volgt, in combinatie met de goede begeleiding vanuit Kaap Hoorn, is het wel te doen naast een gezinsleven. De begeleiding van KH is uniek, opleiding is echt belangrijk! Niet onbelangrijk, Kaap Hoorn heeft dit volledige traject gefinancierd.

Wil jij ook een functie bij Kaap Hoorn naar je toe trekken?

Ben jij ook toe aan een mooi nieuw uitzicht, met volop opklimmogelijkheden? Dan horen wij graag van je.

Staat er geen passende functie tussen? Gooi een hengeltje uit, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Mail je cv naar info@kaaphoorn.net. Bellen mag natuurlijk ook: 0229 799 800. Tot snel!

Hoe is de sfeer op Kaap Hoorn?

Vanaf dag één werd ik behandeld als een volwaardig lid van het team en kon ik altijd bij iedereen terecht met mijn vragen. Nu ik zelf meer ervaring heb, probeer ik ook uitgebreid de tijd te nemen om mijn kennis weer over te dragen aan de minder ervaren collega’s. We hebben een hele prettige sfeer en voor mijn gevoel zijn we echt een team dat samen een mooie prestatie wil neerzetten.

Wat maakt Kaap Hoorn voor jou een fijne plek om te werken?

De korte lijnen, iedereen wordt in zijn waarde gelaten, we zijn een echt team en er wordt altijd met je meegedacht. Zo hebben we bijvoorbeeld samen gekeken op welke manier ik het beste extra lang kon genieten van mijn ouderschapsverlof na de geboorte van mijn jongste zoontje in september 2023.

Teambuilding in Ameland

Krijg hier een indruk van ons meest recente bedrijfsuitje. Eén team, één taak. Benieuwd naar je potentiële nieuwe collega's?

Wat geeft je de meeste energie in je werk?

“De eerste jaren vond ik het heel erg leuk om te zien hoe ik elk jaar gegroeid was. Als je na een jaar weer terugkomt bij de klant en ziet hoeveel makkelijker je bepaalde werkzaamheden kan doen dan het jaar ervoor. Nu vind ik het heel erg leuk om deze zelfde ontwikkeling te zien bij collega’s en daar ook deel van uit te mogen maken. Ik word er ook erg blij van om er samen met mijn team en de klant voor te zorgen dat een opdracht goed verloopt.”

Op welk project ben je het meest trots?

“Ik kan ervan genieten om de processen bij compleet nieuwe klanten goed te doorgronden en de bijbehorende jaarrekeningposten vervolgens zo efficiënt mogelijk te controleren. Daarnaast ben ik er natuurlijk ook best wel trots op dat ik mijn titel heb gehaald!”

Wat zijn je passies buiten werk?

Naast leuke dingen doen met mijn man en onze twee prachtige zoontjes vind ik het ook leuk om lekker creatief bezig te zijn. Ik maak bijvoorbeeld veel kleding voor mijn eigen kinderen zelf achter de naaimachine en ik ga 1x per week naar schilderles.

Geen vacature voor jou? 

Ben jij enthousiast over de Kaap, maar zie je op dit moment geen passende vacature staan? Of weet je  nog niet helemaal zeker wat je wilt? Maakt niks uit. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team  willen versterken. En we vinden je karakter belangrijker dan je werkervaring. Kom daarom gewoon eens  gezellig langs om kennis te maken. Daarvoor hoef je niet gelijk op een functie te solliciteren of je cv te  sturen.

Stuur ons een bericht: info@kaaphoorn.net