Overslaan naar content

"Blij met mijn keuze om over te stappen naar een kleiner kantoor, waar de sfeer persoonlijk is."

Anton Niewöhner Gevorderd assistent-accountant bij Kaap Hoorn

anton niewohner

Anton werkt al bijna drie jaar bij Kaap Hoorn Accountants in Hoorn. Na verschillende ervaringen bij grotere kantoren vond hij hier zijn plek. Bij Kaap Hoorn kreeg hij de kans om te groeien in een gezellige en nuchtere omgeving. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees verder en ontdek hoe Anton zijn plek kaapte en wat Kaap Hoorn een fijne werkplek maakt.

Wat doe je precies bij Kaap Hoorn? 

Ik werk als assistent accountant op de controleafdeling. Mijn werkzaamheden variëren per week en zijn afhankelijk van de klant en de fase waarin we zitten, zoals de interim of eindejaarsfase. Aan het begin van de week bepalen we welke posten we gaan oppakken en gedurende de week werk ik deze af. Ik ben vaak bij klanten op locatie om alles te controleren, omdat doorvragen makkelijker gaat als je naast iemand zit en op hun scherm kunt meekijken.

Wat deed je voordat je hier aan de slag ging?

Voordat ik bij Kaap Hoorn begon werkte ik bij een ander accountantskantoor dat in korte tijd, onder andere door een fusie, is gegroeid tot een bedrijf met ongeveer 400 medewerkers. De toenemende werkdruk en overuren speelden een grote rol bij mijn besluit om een rustiger werkplek te zoeken. Uiteindelijk kwam ik bij Kaap Hoorn terecht, een bewuste keuze voor een kleiner kantoor waar je iedereen kent en bij elkaar naar binnen kunt lopen om te overleggen of een praatje te maken.

Waarom ben je bij Kaap Hoorn gaan werken?

Na mijn verhuizing naar Hoorn wilde ik werken bij een kleiner kantoor waar de sfeer persoonlijker is. Kaap Hoorn kwam over als een gezellig kantoor waar ik me prettig bij voelde. De mogelijkheid om direct en laagdrempelig met collega’s te praten sprak me aan, en dat bleek ook zo te zijn tijdens de sollicitatiegesprekken. Via de campagne 'Kaap Je Plek' kwam ik op hun website terecht en besloot ik langs te gaan voor een gesprek. Uiteindelijk voelde de klik goed en kon ik aan de slag.

Wil jij ook een functie bij Kaap Hoorn naar je toe trekken?

Heb jij net als Anton een duidelijk doel voor ogen? Toe aan een mooi uitzicht, met volop opklimmogelijkheden? Dan horen wij graag van je.

Staat er geen passende functie tussen? Gooi een hengeltje uit, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Mail je cv naar info@kaaphoorn.net. Bellen mag natuurlijk ook: 0229 799 800. We zien je graag snel op de koffie!

Kun je iets vertellen over je studieachtergrond?

Ik heb een brede studieachtergrond. Ik begon op het VMBO en heb vervolgens de MBO, HBO, en de universiteit doorlopen. Ik behaalde mijn Master Accounting & Control aan de VU. Dit traject verliep wat langer dan normaal, omdat ik eerst een premaster bij Nyenrode volgde, die ik net niet haalde. Na een jaar van twijfel begon ik opnieuw en rondde ik uiteindelijk mijn master af aan de VU. Het was een leertraject met vallen en opstaan, maar het heeft me gevormd tot wie ik nu ben.

Hoe helpt Kaap Hoorn je bij je verdere ontwikkeling?

Kaap Hoorn heeft me enorm geholpen in mijn verdere ontwikkeling. Ze geven me de ruimte om aan mijn studie te werken; voor mijn scriptie kreeg ik bijvoorbeeld vier weken vrij. Bovendien is het standaard dat een accountantskantoor je studie betaalt, en Kaap Hoorn heeft zelfs mijn studieschuld overgenomen. Dit toont aan hoe ze investeren in hun medewerkers. Inmiddels werk ik al bijna drie jaar bij Kaap Hoorn.

Teambuilding in Ameland

Krijg hier een indruk van ons meest recente bedrijfsuitje. Eén team, één taak. Benieuwd naar je potentiële nieuwe collega's?

Hoe is de sfeer bij Kaap Hoorn?

De sfeer bij Kaap Hoorn is heel gezellig en er zijn geen drempels om met anderen te praten. We organiseren regelmatig activiteiten zoals een jaarlijkse BBQ om de zomer te starten en een kerstborrel. Ook hebben we sportactiviteiten waaraan je mee kan doen.

Welke uitdagingen heb je en hoe helpt jouw team daarbij?

Ons team is hecht en iedereen staat klaar om te sparren. We werken veel samen en leren van elkaar. De diversiteit aan invalshoeken binnen het team helpt me om mijn eigen mening te vormen. Dit maakt het werk niet alleen leuker, maar ook een stuk leerzamer. Zo zijn er drie accountants, met alledrie hun eigen manieren. Dit vond ik ook belangrijk bij mijn overstap van baan, meerdere accountants die beschikbaar zijn om mee te sparren.

Wat maakt Kaap Hoorn een fijne plek om te werken?

De persoonlijkheid en directheid van de collega's maken Kaap Hoorn een fijne plek om te werken. De West-Friese nuchterheid past goed bij mij, zeker met mijn boerenfamilieachtergrond. Ik voel me hier echt op mijn plek.

Geen vacature voor jou? 

Ben jij enthousiast over de Kaap, maar zie je op dit moment geen passende vacature staan? Of weet je  nog niet helemaal zeker wat je wilt? Maakt niks uit. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team  willen versterken. En we vinden je karakter belangrijker dan je werkervaring. Kom daarom gewoon eens  gezellig langs om kennis te maken. Daarvoor hoef je niet gelijk op een functie te solliciteren of je cv te  sturen.

Stuur ons een bericht: info@kaaphoorn.net