Overslaan naar content

"Kaap Hoorn helpt je bij het waarmaken van je ambities."

Michael van Kessel Assistent-accountant bij Kaap Hoorn

Als Michael van Kessel niet met zijn neus in de cijfers zit, vind je hem op het voetbalveld of in de sportschool. Of thuis op de bank met zijn kat. Sinds september 2022 werkt hij bij Kaap Hoorn als assistent-accountant audit. Hiernaast volgt hij een leertraject aan de Nyenrode Business Universiteit. We vroegen Michael hoe het is om als starter de Kaap te beklimmen.

Wat doe je precies bij Kaap Hoorn? 

Als assistent-accountant houd ik mij vooral bezig met gegevensgerichte werkzaamheden. In het begin ging het om relatief eenvoudige jaarrekeningposten. Maar naarmate ik meer kennis en ervaring opdeed, mocht ik mij met complexere posten en processen bezighouden. Ook ga ik regelmatig langs bij klanten voor controles op locatie. Dat vind ik altijd erg leuk om te doen.

Hoe heb jij je plek gekaapt?

Ik studeerde nog en wilde graag meer praktijkervaring. Op LinkedIn zag ik een bericht van Kaap Hoorn langskomen. Het bericht ging over iemand die net als ik studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat moedigde me aan om ook te solliciteren. Kort hierna werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek voelde meteen prettig. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat het vak inhoudt. Vervolgens kwam de mogelijkheid ter sprake om van opleiding te switchen en een werk-leertraject te volgen aan de Nyenrode Business Universiteit. Dat betekende best een flinke verandering, dus ik twijfelde wel even. Maar er werd geen druk op mij gelegd, ik kreeg genoeg tijd om er rustig over na te denken.

Wanneer hakte je de knoop door?

Bij Kaap Hoorn vertelden ze me wat het traject precies inhield. Ik werd enthousiast en gaf tijdens het tweede sollicitatiegesprek aan dat ik ervoor openstond. Het was alleen wel wat kort dag: ik moest een aanvullend wiskundediploma behalen en de inschrijfdeadline was eigenlijk al verstreken. Maar drie dagen later had ik het diploma op zak en startte ik met mijn werk-leertraject bij Nyenrode en Kaap Hoorn!

Wil jij ook een functie bij Kaap Hoorn naar je toe trekken?

Ben jij, net als Michael, een (beginnend) accountant? Toe aan een mooi uitzicht, met volop opklimmogelijkheden? Dan horen wij graag van je.

Staat er geen passende functie tussen? Gooi een hengeltje uit, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Mail je cv naar info@kaaphoorn.net. Bellen mag natuurlijk ook: 0229 799 800. Tot snel!

Hoe is de sfeer bij Kaap Hoorn?

Heel positief. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en daar wordt iedereen bij betrokken. De sfeer is zelfs zo goed, dat een van mijn collega’s inmiddels bij mij in het voetbalteam zit. En met een andere collega speel ik ook regelmatig een potje. Wat ik verder heel prettig vind, is dat niemand hier op je neerkijkt, ook niet als diegene een stuk meer werkervaring heeft. Iedereen helpt elkaar graag en deelt onderling informatie en kennis uit.

Heerst er een sterk teamgevoel bij Kaap Hoorn?

Ja, de focus ligt op het team, niet op eigen succes. We spreken hier eigenlijk ook nooit over ‘ik’, maar altijd over ‘wij’. Die onderlinge verbinding voel je niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld tijdens de kerstborrel of het teamuitje naar Ameland om ons 20-jarige bestaan te vieren. Allemaal heel gezellig.

Wat maakt Kaap Hoorn een fijne plek om te werken?

Het is niet het grootste kantoor en dat vind ik fijn: je bent hier meer dan een nummertje. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding, collega’s nemen de tijd voor je en zijn bereid hun kennis te delen. En als je persoonlijk ergens mee zit, kun je altijd wel bij iemand terecht. Bovendien hebben ze bij Kaap Hoorn oog voor je ambities en krijg je ondersteuning om die waar te maken.

Teambuilding in Ameland

Krijg hier een indruk van ons meest recente bedrijfsuitje. Eén team, één taak. Benieuwd naar je potentiële nieuwe collega's?

Wat geeft je de meeste energie in je werk?

Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik me samen met mijn collega’s heb ingespannen om een opdracht op tijd af te ronden. Hoe groter het project, hoe meer energie het geeft. Daarbij verlaat ik regelmatig het kantoor met het gevoel veel geleerd te hebben, ook dat geeft voldoening. Sinds ik bij Kaap Hoorn ben gaan werken, heb ik mijn analytische en communicatieve vaardigheden ontwikkeld, veel vakkennis opgedaan en geleerd om resultaatsgericht te werken.

Op welk project ben je het meest trots?

Dat was een project waarbij ik een vennootschap moest helpen bij de voorraadbeheersing. Het was bovendien een project waarbij ik veel verantwoordelijkheid kreeg. Ik wist het project succesvol af te ronden, en iedereen was tevreden met mijn werk. Dat gaf natuurlijk een fijn gevoel, juist omdat ik die verantwoordelijkheid droeg. Daar ben ik tot nu toe het meest trots op.

Tot slot: wat is jouw persoonlijke lijfspreuk?

Wie goed doet, goed ontmoet.

Geen vacature voor jou? 

Ben jij enthousiast over de Kaap, maar zie je op dit moment geen passende vacature staan? Of weet je  nog niet helemaal zeker wat je wilt? Maakt niks uit. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team  willen versterken. En we vinden je karakter belangrijker dan je werkervaring. Kom daarom gewoon eens  gezellig langs om kennis te maken. Daarvoor hoef je niet gelijk op een functie te solliciteren of je cv te  sturen.

Stuur ons een bericht: info@kaaphoorn.net